Национален фестивал „Пусть всегда будет солнце“ гр. Шумен

На 14 юни т.г. в град Шумен се проведе зонален етап на първия Национален Фестивал на руската поезия, песен и танци „Пустъ всегда будет солнце“, организиран от Национално Движение Русофили и фонд „Руский мир“-Москва,  съобщи Стефан Гроздев-Национален координатор към НД Русофили.

Участваха 53 индивидуални изпълнители, вокални и танцови състави от всички възрастови групи, от деца в детски градини до пенсионери, от 5 области на страната-Варна, Русе, Шумен, Добрич и Разград.

Проявата се състоя в читалище „Добри Войников“ при отлична организация от страна на домакините от НД Русофили-Шумен. Журито, съставено от изявени музикални специалисти и педагози, отчитайки много доброто ниво и високия емоционален заряд на повечето изпълнения, излъчи 10 финалиста от всички жанрове и възрастови групи. Те ще получат възможност за изява на Републиканския етап на фестивала, който ще се проведе през месец септември в рамките на XI-ия Национален събор на приятелите на Русия в България. 

Г-н Георги Дуков-зам. председател на НД Русофили поздрави участниците, като благодари на всички изпълнители, на техните ръководители и родители, както и на организаторите за положените усилия и за постигнатите резултати и изрази пожеланията на националното ръководство на Движението за продължаване и активизиране на съвместната дейност по популяризирането на Русия и руската култура в България.