Наталия Бондарчук ще води майсторски класове в „Камчия“

Световноизвестната руска актриса, кинорежисьор и сценарист Наталия Бондарчук пристига в България по покана на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Тя ще бъде почетен гост на международната лятна школа за деца „Театрална ваканция“ и на международната школа по руски език и театър „Театърът като модел за съхранение на руския език“, които започват от днес. Звездата на руското кино, придобила известност още на 18-годишна възраст с участието си във филма „Соларис“ на Андрей Тарковски, в продължение на две седмици ще води майсторски класове с детските творчески театрални колективи, съобщи kmeta.bg.

Международният проект „Театрална ваканция – „Камчия 2017“ обединява талантливи деца и младежи от 9 европейски страни, сред които Русия, Франция, Дания, Белгия, Малта, Холандия, Италия, България. По време на смяната участниците ще обменят опит в сценичното изкуство и актьорското майсторство, като затвърдят и усъвършенстват познанията си по руски език и руска култура. В комплекса ще гостуват известни детски театрални колективи като „Эти дети“ от руския град Красноярск и „Клякса“ от Москва.

Ръководители на арт проекта са Лидия Дробич, създател на театър „Апрелики“ във Франция, носител на многобройни международни награди, Алла Зорина – генерален секретар на руския център АИТА, завеждащ международен кабинет на любителските театри „Съюз на театралните дейци“, проф. Елизавета Хамраева – декан на Факултета за чужденци към Московския държавен педагогически университет.

В културния календар на комплекса за тази седмица са включени още концерти на руските звезди Алена Биккулова от Санкт Петербург, Борис Бурдаев от руската група „Братя Грим“, изпълнение на детски симфоничен оркестър от Великобритания. Предстои и поредното издание на международния фестивал за детско творчество „Звездите на Камчия“, който се провежда под знака на ЮНЕСКО.