Наришкин: Санкциите срещу Русия са унизителни и нелогични за Европа

Санкциите срещу Русия са унизителни и нелогични за Евросъюза, пише в статията си във вестник „Известия“ председателят на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин, предаде РИА Новости.

По-рано източник съобщи, че Съветът на постоянните представители на страните от ЕС при Съюза е одобрил удължаването на санкциите срещу Русия с още половин година. Окончателното решение, според предоставената от източника информация, ще бъде прието днес.

„Подходите на Брюксел (както и на контролиращия целия този проект Вашингтон) към съвременна Русия са сред стратегическите им грешки в изчисленията. Идеята да говорят с нас на езика на незаконните санкции е нелогична и видимо унизителна за европейската дипломация“, се казва в статията.

В публикацията си Наришкин отбелязва, че санкциите се въвеждат и удължават от името на народи, чието съгласие за това не е искано, „макар бремето на икономическите последици отново да трябва да носят те“.

„Самият начин да се провеждат подобни решения без обсъждане ярко характеризира нивото на демокрация в ЕС“, отбелязва Наришкин.