Наришкин: Политиката на ЕС по отношение на Украйна удари като бумеранг европейския континент

Недобросъвестната политика на ЕС по отношение на Украйна се върна като бумеранг и удари целия европейски континент. Това пише председателят на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин в рубриката си „Ненаучените уроци на нравствеността“ в сайта на „Комсомольская правда“, предаде ТАСС.

„Случи се това, за което ние отдавна предупреждавахме нашите европейски партньори – тяхната недобросъвестна, разрушителна политика за Украйна като бумеранг ще се върне и ще удари целия континент. Изглежда, сега именно това се случи“, отбелязва Наришкин, коментирайки в частност събитията в Гърция. Според него, „никакви лицемерни речи на върхушката на ЕС не могат да скрият предателството й на интересите на стотици милиони хора“. „Никакви нови лъжи за „агресивната Русия“ няма да ги спасят“, подчерта председателят на руския парламент.

Дори и ако предположим, че следвайки Вашингтон, тези господа „доброволно са се заблуждавали“, отрезвяването е трябвало да настъпи отдавна – поне тогава, когато във Великобритания започнаха да обсъждат темата да изхода от Евросъюза, а сега и насрочиха референдум, продължи Наришкин.

„Да, причините там бяха малко по-различни, но нежеланието да се подчинят на единните правила и чуждите лидери – също е очевидно“, пише той.