Нападателите в Ставропол са били въоръжени с гранати

Тримата нападатели на сградата на областното управление на полицията в Ставрополски край са били въоръжени с гранати. Двама от тях са били ликвидирани от полицията, а третият се е самовзривил, съобщи руското следствие, предаде РИА Новости.

„Днес, на 11 април, около 10 часа сутринта трима неизвестни лица се опитаха да проникнат в административната сграда на областното управление на МВР в Новоселицки район, в процеса на което взривиха гранати. Двама от нападателите бяха ликвидирани с ответен огън от страна на полицията, а третият се самовзриви“, се казва в съобщението.

Информация за загинали и пострадали при инцидента засега няма. „Технически повреди получиха сградата на полицията и намиращите се в близост автомобили“, уточниха от следствието.

В момента обстановката в центъра на Новоселицкое е спокойна и автомобилното движение е възобновено, съобщиха на сайта на „Новоселицки новости“.

По-рано във връзка с днешното нападение над полицейско управление в областта бе въведен режим на антитерористична операция.

„Произшествието има всичките признаци на терористичен акт“, заявиха източници от областното управление на МВР.