Намерени са телата на 251 загинали в Boeing 777

Намерени са 251 тела и 66 човешки останки, съобщи РИА „Новости“, позовавайки се на държавната служба за извънредни ситуации на Украйна.

Телата на 47 пътници остават в неизвестност. Намерените останки са пренесени и натоварени в хладилни вагони на жп станция Торез. Изследвани са около 120 кв. км в района на катастрофата.

Руският президент Владимир Путин обеща своето „пълно сътрудничество“ на холандския премиер Марк Рюте, така че телата на жертвите и черните кутии от трагичния полет на малайзийския MH17 да може да бъдат прибрани от източната част на Украйна, съобщи в неделя вечерта холандското правителство.

„По въпроса за тръгването на влака, който съдържа повечето от телата на жертвите и за предаването на черните кутии, той (Путин) обеща пълното си сътрудничество“, каза за AFP говорител на правителството, настоял за анонимност.

Снощният телефонен разговор между Рюте и Путин е третият след трагедията, която отне живота на 298 души, включително на 193 холандци, пише AFP.

По време на разговора Путин е обещал също на Марк Рюте помощ за това двете черни кутии на самолета да достигнат до международните следователи и достъпът до мястото да не бъде затрудняван.

Боинг 777 на Малайзийските авиолинии се разби в четвъртък, най-вероятно след стрелба с ракета в източната част на Украйна.