Най-красивият гол в Русия за август е български!

Българският национал Ивелин Попов получи огромно признание за попадението си в първенството на Русия в средата на миналия месец. Тогава той прониза мрежата на Рубин Казан за 1:0 в полза на своя Спартак Москва в 22-та минута, но в крайна сметка тимът му не удържа аванса.

Изпълнението на Попето беше просто феноменално. Той получи топката в наказателното поле и без да я спира и дори укротява от воле с падащ лист препарира вратаря на бившия тим на Благой Георгиев. Това магьосническо изпълнение му донесе огромна преднина пред останалите претенденти за най-красив гол в Русия за месец август.

За изпълнението на Попов гласуваха 52.6% от всички близо 40 хил. души, които бяха дали вота си. Така всички останали чтирима номинирани събраха по-малък процент от него. Вторият в класацията е далеч назад зад българския национал със скромните 18.9%.

Попето в момента е на лагер с националния отбор и се готви за първата световна квалификация. Тя е навръх Деня на Съединението 6 септември и противник в нея ще бъде Люксембург. Мачът е от 21:45 часа и ще се играе на Националния стадион „Васил Левски“.

Източник: Гонг.бг