Награждаване на победителите в ученическия конкурс „Заедно в XXI век“

Фондация “Устойчиво развитие за България” за четиринадесета поредна година организира Международен ученически конкурс „Заедно в XXI век“. Конкурсът се провежда под патронажа на Посолството на Руската Федерация в България.

Тази година темите, по които твориха децата са: 1. Ние сме за мир! /Моята представа и подкрепа за мирно и щастливо бъдеще на човечеството/. 2. Антифашистката борба в България /1941-1944 г./. Българското участие в борбата и победата над фашизма. 3. Сътрудничеството в Космоса – гаранция за мирно бъдеще на човечеството /“Заедно в Космоса – Заедно на Земята“/. 40 години от космическия полет на Георги Иванов и Николай Рукавишников. 4. 140 години дипломатически отношения между България и Русия.

В конкурса участваха стотици деца от България, Русия, Молдова и др. с вълнуващи творби за българо-руските отношения, за антифашистката борба, за мира, за космоса в разделите „Есе“, „Стихове“, „Реферати“, „Медийни презентации“, „Рисунки“.

Каним Ви на тържественото награждаване на победителите в Международния ученически конкурс „Заедно в XXI век“, което ще се състои на 27.06.2019 г. /четвъртък/ от 11,00 часа в Голямата зала на Руския културно-информационен център, ул. „Шипка“ № 34.