Москва я плашат със „скрит ядрен удар“

Съединените американски щати на фона на напрежението около Северна Корея проведоха успешно изстрелване на междуконтинентална балистична ракета. Както заяви представителят на командването за глобални удари в Пентагона, полковник Джон Мос, изпитанията „не бяха свързани със ситуацията на Корейския полуостров“, а са били проведени за проверка „статуса на военните американски национални ядрени сили, а също за демонстрация на ядрените възможности на САЩ“, предава „Независимая газета“, цитирана от ИА Фокус
Изданието коментира, че е ясно, че американските ракети могат да бъдат прицелени не само към Северна Корея, но и към други неприятелски на САЩ страни, включително и Руската федерация.
Директорът на Службата за външно разузнаване на Русия, Сергей Наришкин, коментирайки действията на САЩ в ракетно-ядрената област, заяви, че „дрънкането на оръжия може да предизвика реален конфликт и да се стигне до размяна на ракетни удари“.
Първият заместник-началник на Главното оперативно управление на Генералния щаб на Русия, генерал-лейтенант Виктор Познихир пък отбеляза, че властите във Вашингтон са способни да нанесат „скрит ядрен удар“ по Русия.