Москва пита: Какво точно пушат украинските генерали?

Русия смята новото изявление на Киев – следствие от „лустрация на мозъка“

В Министерството на отбраната на Русия нарекоха «брътвеж» и пълна глупост изявлението на съветника на украинския министър на отбраната, който заяви, че руски курсанти участват във военните действия в Саур Могила (Донецка област), предаде ТАСС.

По-рано съветникът на украинския министър на отбраната Александър Данилюк написа на страницата си във Фейсбук, че в артилерийските обстрели по позиции на украинските части в Саур Могила, са участвали курсанти от Коломенската висша артилерийска школа.

Същевременно е известно, че въпросното школо не функционира от 2008 г., припомнят от Министерството на отбраната на Руската Федерация.

«В руския език няма такива думи, с които да се определи поредната глупост на украинското военно ведомство. За да се коментира такъв  брътвеж, който озвучи поредният съветник на министъра на отбраната на Украйна Валерий Гелетей, е необходимо да се потърси  едно друго ведомство, което издава рецепти и поставя диагнози», заяви в петък на журналисти официалният представител на руското Министерство на отбраната.

По думите му, поредното изявление на украинкия военен съветник е доказуем резултат от провеждане на лустрация в Украйна, «когато се прочистват не само редиците на чиновниците, но и техните мозъци».

«Безспорно, хартията, а още повече интернет, ще издържат всичко, но все пак е интересно да се разбере, какво точно пушат официалните лица в Министерството на отбраната на Украйна», заявиха още от руското ведомство.