Министър Лиляна Павлова се срещна с губернатора на Санкт Петербург

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова се срещна с губернатора на Санкт Петербург Георгий Полтавченко, който е домакин на най-големия икономически форум в Русия, съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

От 18 до 21 юни в Санкт Петербург се провежда 19-ия Международен форум, посветен на глобалните предизвикателства пред световната икономика, развитието на човешкия капитал, новите революционни технологии и иновациите. В рамките на срещата министър Павлова и губернатор Полтавченко обсъдиха теми от взаимен интерес – реформите във водния сектор като иновации, образование и управление на ВиК инфраструктурата.

Засегната беше и темата за възможността българските фирми да са включат в изграждането на публична инфраструктура в Санкт Петербург във връзка с предстоящото домакинство на Руския на Световното първенство по футбол през 2018 г. За тогава се предвижда изграждането в Санкт Петербург на нова инфраструктура, стадиони и прилежаща жилищна и градска среда, разширение на метрото.