Международни експерти: ”Черната кутия” на катастрофиралия в Русия Боинг е отворена и информацията в нея е в добро състояние

„Черната кутия” на разбилия се в руския град Ростов на Дон пътнически самолет „Боинг 737-800” е отворена и информацията вътре е в добро състояние. Това заяви Сергей Зайко, ръководителят на базирания в Москва Международен авиационен комитет (МАК), предаде ТАСС.

Специалистите на комитета са възстановили повредени кабели в кутията, отключили са и са изследвали модула с паметта. Информацията в него е копирана и получена, като самописецът на кутията е работил до самото разбиване.

На 19 март сутринта пътуващият от Дубай пътнически самолет се разби при втория си опит да кацне на летището в Ростов на Дон при много лоши атмосферни условия. Всичките 62 души на борда загинаха, като повечето от тях са руски туристи.

Работата на специалистите от МАК ще продължи тази сутрин, като в момента те се опитват да възстановят аудио записа, съдържащ се в черната кутия, допълни Зайко. Експертите вече са пристъпили към разшифроването на информацията в кутията.

В сайта на комитета се допълва, че негова комисия продължава да работи и на мястото на катастрофата. В разследването участват и специалисти от ОАЕ и Франция, а предстои да се включат и такива от САЩ, както и представители на „Боинг”.