Международна асоциация ще обедини желаещите да изучават руски език

През тази година почти две хиляди младежи от различни страни са взели участие в мероприятия, посветени на популяризирането на руския език и култура. Те вече ще бъдат обединени от международна асоциация. Идеята е била обсъждана на Международния форум „Поколение мира”, който се е провел в Държавната Дума на 2 ноември.

„Поколение мира“ – е един от проектите на  фонд „Русский мир“, стартирал тази година.  Сред целите на проекта са популяризиране на руския език сред младежите от различни страни, духовните ценности на „руския свят”, а също така разширяване на сътрудничеството между организациите на съотечествениците зад граница.

Изказвайки се на форума, председателят на фонд „Русский мир“ и ръководител на Комитета на Държавната Дума по образование и наука Вячеслав Никонов е предложил да се създаде Международна асоциация на младежите, изучаващи руски език.

„Ценностите на света изпитват понастоящем нови предизвикателства, затова днес нашата програма е особено необходима”, – смята Никонов. Според него, през изминалата година са проведени стотици конкурсни мероприятия, свързани с младежките контакти в областта на културата.

http://vseruss.ru/novosti/rossiya-1/Zhelayushchih-izuchat’-russkij-yazyk-ob’edinit-mezhdunarodnaya-assotsiatsiya-37780