Международен форум „Развитие на парламентаризма“, Москва, 4-5 юни 2018 г.

Международен форум „Развитие на парламентаризма“ се провежда в Москва на 4 и 5 юни 2018 г. Във него участват над 500 депутати и експерти от 97 страни. 82 страни са представени от депутати, а 21 държави са изпратили за участие председателите на своите парламенти.

В три тематични секции форумът обсъжда въпроси, свързани със законодателното обезпечаване на развитието на световната икономика през  XXI век, ролята на парламентите за укрепване на международната сигурност, обмена на добри практики на националните законодателства и др.

На снимката отляво надясно: Николай Малинов – председател на българското Национално движение „Русофили“,   Виктор Петрович Водолацкий  –  зам.-председател на  Комитета по отбра на Руската държавна дума и Върховен атаман на Съюза на казаците воини в Русия и зад граница; генерал-полковник Владимир Анатольевич Шаманов  –  председател на  Комитета по отбрана на Руската държавна дума; Сергей Анатольевич Гаврилов –  председател Комитета по  развитие на гражданското общество и въпросите на обществените и религиозните обединения в Руската държавна дума, координатор на междуфракционната депутатска група по защита на християнските ценности; Георги Пирински – евродепутат от България.