Медведев поздрави жителите на Кабардино-Балкария с 95-ата годишнина от основаването на републиката

Руският министър-председател Дмитрий Медведев поздрави жителите на Кабардино-Балкария с 95-ата годишнина от основаването на републиката. Текстът на поздравителното писмо бе е публикувано на интернет страницата на правителството, предаде ТАСС.

„Днес, Кабардино-Балкария успешно решава нови, съвременни предизвикателства. Тук е направено много за привличане на инвестиции в икономиката, развитието на малките и средни предприятия, изпълнението на големи проекти в областта на селското стопанство и строителната индустрия. И най-важното, работи се активно за създаване на туристически клъстер, благодарение на който отдихът, спортните занимания и санаторно-курортното лечение, ще станат много по-комфортни за гостите и за жителите на региона“, се казва още в съобщението.

В поздравителното съобщение руският премиер отбляза и природните красоти на републиката. „Живописната природа на Кабардино-Балкария, величествени планини, известният Елбрус, Чегемските водопади и езера са вдъхновили много известни музиканти, поети и художници. Сред тях си известни сънародници Юрий Темирканов и Мухадин Кишев, Кайсън Кулиев и Алим Кешоков“.

„Убеден съм, че любовта към родната земя и упоритата работа ще продължат и за напред да бъдат сред  основните съставни елементи в развитието и просперитета на Република и на цяла Русия“, завърши министър-председателят.

 

Превод и редакция: „КРОСС“