Мегън Кели: Извън кадър Путин е друг човек – топъл, усмихнат и любезен

Водещата от телевизионния канал NBC Мегън Кели, която беше модератор на Петербургския международен икономически форум, разказа впечатленията си от интервюто с президента на Русия Владимир Путин, като сподели в ефир, че зад кадър той е друг човек – усмихнат и естествен, цитира РИА „Новости“

„Той е изключително приятен извън кадър. Смее се, усмихва се, шегува се, оказа се обикновен човек, което само по себе си беше много неочаквано, като се има предвид всичко, което знаем и сме чували за него“, заяви Кели в ефира на сутрешното телевизионно шоу Today.

Ден по-рано в ефира на същото предаване Кели вече сподели впечатленията си от общуването с Путин. По-специално тя каза, че, когато камерите са изключени и те общуват очи в очи, отношението към нея е било „топло, изключително любезно“, разпитал я за семейството ѝ и разказал за своето, бил „много впечатляващ“. При включени камери, по нейни думи, той става „руският президент, когото всички познаваме: борбен, непреклонен, напорист, енергичен, в нападателна позиция по повечето въпроси“.

„При включени камери той е Владимир Путин, когото руснацитеобичат да виждат. Всъщност на него му харесва да бъде предизвикван, а аз го предизвиквах“, което от своя страна довело до много динамичен и обмен на мнения сподели журналистката.

По време на предаването водещият се пошегува с Кели, че тя може да получи картичка за Коледа от Путин. „Ще видим“, отговори тя.

 46-годишната журналистка и телевизионна водеща Мегън Кели е известна и с това, че многократно критикува американския президент Доналд Тръмп. След един от кръговете на предизборния дебат той се изказа отрицателно за неудобните въпроси на водещата. Политикът обвини Кели в пристрастност и директно каза, че не я харесва. По-късно Тръмп отказа дебат в ефира на „Фокс“ (Fox), заради това, че отново трябваше да бъде воден от Кели
През 2014 г. тя беше включена в класацията на „Тайм“ (Time) за стоте най-влиятелни хора, в който списък присъстваха също Владимир Путин и тогавашният президент на САЩ Барак Обама.