МВнР на РФ: Терористичните актове в Багдад и Истанбул са цинични престъпления, за които няма оправдание

Терористичните актове в Багдад и Истанбул са цинични престъпления. Случилото се потвърждава необходимостта от обединяване на усилията на световната общност в борбата с тероризма, се казва в декларация на руското външно министерство, предаде ТАСС.

„Във връзка със серията терористични нападения в Багдад на 11 януари и взрива в Истанбул на 12 януари изразяваме дълбоки съболезнования на роднините и близките на загиналите. Пожелаваме най-бързо оздравяване на пострадалите“, заяви руското външно министерство.

„Тези цинични престъпления, за които не може да има оправдание, за пореден път показаха липсата на хуманност и жестокостта на международния тероризъм, – подчертаха в министерството. – Още повече, че жертва на неговите гнусни акции става цивилно население, включително чуждестранни граждани“.

„Случилото се за пореден път потвърждава крайната необходимост от обединяване на усилията на световната общност за формиране на единен фронт на борба с тероризма, въз основа на строго спазване на принципите на международното право и като се изключи каквото и да било прилагане на двойни стандарти и подходи“, заяви руското външно министерство.