МВнР на РФ: НАТО отказва пълноформатен диалог с Русия по въпроса за борбата с тероризма

НАТО отказва да води пълноформатен диалог с Русия по въпроса за борбата с тероризма, заяви официалният представител на МВнР на РФ Мария Захарова, предаде РИА Новости.

„Смятам, че включително роднините на жертвите и загиналите в терористичните атентати (в Брюксел) трябва да знаят, както и всички данъкоплатци в западните страни, че организацията, която се издържа от парите им, а именно Северноатлантическият алианс, НАТО, именно тази организация в едностранен ред блокира, а в последно време отказва, да проведе диалог с Руската федерация по въпросите, свързани с контратероризма“, заяви Захарова на брифинг в четвъртък.

„Смятам, че вие също така трябва да знаете, че ние поставяме въпроса за началото на пълноформатен диалог с НАТО за въпросите, свързани с контратероризма постоянно, а в последно време на практика ежедневно“.

„Всеки жител на Европейския съюз и не само, всеки жител на страна-членка на НАТО, трябва да разбира, плащайки за услугите на Северноатлантическия алианс… че тази структура отказва да води диалог по въпросите, свързани с контратероризма. Сами или с регионални алианси тероризмът не може да бъде победен. Това, че терористичният атентат се случи в Брюксел е предизвикателство не само за НАТО, това е предизвикателство и за нас, и за близкоизточния регион“, отбеляза Захарова.