МВнР на Русия: Москва се надява, че изказванията на САЩ за план „Б“ за Сирия ще останат само на думи

В Москва се надяват, че прозвучалите от Вашингтон изказвания за алтернативни планове за Сирия ще останат само на думи. Това заяви официалният представител на руското министерство на отбраната Мария Захарова, предаде ТАСС.

„Надяваме се, че изказванията на редица високопоставени представители от Вашингтон за наличието на план „Б“ или алтернативни планове за Сирия в случай на възобновяване на бойните действия ще си останат само на думи, – каза дипломатът. – Призоваваме американските ни партньори да се придържат към поетите задължения“.

По думите й в Сирия са били постигнати 38 споразумения за локални за локални примирия, но в същото време са били регистрирани 31 случая на нарушаване на примирието.

„За първите три денонощия общият брой локални споразумения за примирие се е увеличил до 38, – съобщи Захарова. – Междувременно са били регистрирани 31 случая на нарушаване на режима за прекратяване на бойните действия. За съответните факти е била информирана и американската група по наблюдаване на примирието“.