Матрьошки с лика на Доналд Тръмп се продават в Москва (СНИМКА)

Собствениците на магазин за сувенири в центъра на Москва съобщиха, че матрьошките с лика на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп набират популярност сред колекционерите и туристите, предаде Ройтерс.

Тези дървени кукли, всяка от които съдържа друга подобна с малко по-малък размер, са популярен избор за сувенир от Русия, отбелязва Ройтерс. „Напоследък ги купуват най-вече колекционерите. Има търсене и от чужденци“, каза продавачът Едуард.

View image on Twitter

In Saint Petersburg, Russia, you can already buy Donald Trump president matryoshka dolls.:http://ift.tt/2d6QEgx

Някои хора виждат метафора в този сувенир.

„Мисля, че Тръмп е като матрьошка – отваряш го и вътре има още един. Мисля, че той има много слоеве“, каза туристът Михир от Индия.

Традиционните матрьошки са с руски носии. Модерните им версии обаче са на актьори, музиканти, анимационни герои и политици.

В московски магазин матрьошката на Тръмп е поставена между тези на германската канцлерка Ангела Меркел и покойния китайски лидер Мао Цзедун.

„Не разбирам защо има матрьошка на Тръмп, защото още не е избран за президент, но може би руснаците вече го възприемат като новия американски президент“, каза италианската туристка Елена.

Източник: Източник