Малайзийския Боинг 777 е свален от украински пилот?

Немско издание с много знаково заглавие «Вархайт фюр Дойчланд» («Истината за Германия») написа, че пилот на украински щурмови самолет Су-25, който е летял след малайзийския Боинг 777, призна, че е стрелял от бордова картечница по самолета. Именно неговият Су-25 е фиксиран на спътниковите снимките, които са представени на пресконференцията в Генералния щаб на Русия. Немското издание нарече това „малка победа на разбиращите Путин“.

(http://wahrheitfuerdeutschland.de/?p=3622%20http://www.newsbalt.ru/detail/?ID=37205)

По-рано експертите на ОССЕ вече изследвали отломките на лайнера в района на крушението и направили първите изводи, като за пореден път се потвърди всичко описано по-горе.

БОИНГ 777

По отломките на лайнера има следи от шрапнели, по които може да се установи с какво оръжие е стреляно. По този въпрос с важно изявление излезе представителят на ОССЕ в Украйна Майкъл Бочуркив: „Дори за неспециалист е очевидно, че следите са почти като тези, които остават след стрелба с картечница. И ако продължим да разсъждаваме в този дух, то такива следи върху метал не сме виждали никъде другаде“, цитира думите му руски телевизионен канал „Первый“.

http://www.1tv.ru/news/world/263938

Тук е важно да се подчертае, че съвременните бойни самолети не са снабдени с картечници. Вероятно представителят на ОССЕ е имал предвид автоматично оръдие. Украинският Су-25, който по данни на руското министерство на отбраната е бил забелязан до малайзийския лайнер, тъкмо е бил с монтирани не само ракети, но и вградено двуцевно 30-милиметрово авиационно оръдие. С боеприпаси – 250 снаряда. Това оръжие възпроизвежда около 4 000 изстрела в минута, тоест в секунда 80 – 100 изстрела“, поясни военен пилот-снайпер Сергей Екимов.

Ukrainian_Air_Force_Su-25UB_with_two_MiG-29s_9-13_in_background боинг малайзийски