Магията на руския чай

За поредна година Общинското ръководство на Национално Движение Русофили – град Свищов покани всички приятели на Русия „На чаша руски чай”. Събитието се състоя на 23 февруари 2017 година в кафе „Салве” при СА „Димитър А. Ценов”.

За всички почитатели на руската култура това това бе празник, изпълнен с песни, танци, топъл руски чай и задушевни разговори. Специалният гост на събитието госпожа Любомира Петрова – Секретар на Община Свищов поднесе поздравителен адрес от кмета – Генчо Генчев. Председателят на общинското движение господин Игнат Ангелов се обърна със специален поздрав към всички присъстващи и отбеляза с вълнение, че на този ден в Русия се отбелязва „Ден на защитника на Отечеството”, празник, който в СССР се е чествал като като Ден на Съветската армия. Г-н Ангелов сподели и радостта си от популяризирането на руския език в училищата на град Свищов. Поздрав към всички гости на вечерта отправи и професор Красимир Шишманов, член на общинското ръководство на ОД Русофили.

По традиция млади изпълнители от клуб „Естрада” с музикален педагог Антоанета Георгиева зарадваха с песните си всички присъстващи.

За празничното настроение се погрижиха също Амелия и Николай, които стоплиха сърцата на публиката с прекрасните си гласове.

Ръководството на Общинското ръководство на Национално Движение Русофили изказва своите благодарности на СА „Димитър А. Ценов” за гостоприемството и приятната атмосфера, както и на ученичките Антония Тодорова и Жени Елисеева от ПГЛПС, които се погрижиха за доброто обслужване.