Лъжата на бандеровеца

Първата работа на първия представител на киевската хунта, посрещнат у нас – външният министър Павло Климкин, бе да излъже. Или хайде да го кажем по-дипломатично – силно да се отклони от истината. Според него, само 20 от 200 000 етнически българи са получили повиквателни за армията. И дежурните по любов медии към евроатлантическите ценности веднага извадиха тлъсти заглавия, триумфално тържествувайки над здравия разум.

Който смята, че с едно лъжливо заглавие може да реши реален проблем, спешно трябва да провери дали не се нуждае от допълнителни хапчета. Бесарабските българи са настръхнали, а Климкин си позволява да лъже най-нагло. Но ние сме в епохата на интернет. Всички сме гледали кадри от размирното село Кулевча – само там повиквателните са били над 200. Да не говорим за други села с наши сънародници. Или пък украинецът има предвид, че само 20 души са отишли да ги получат? Така или иначе, проблем има, но българската лакейска власт не прави дори елементарен опит да го реши. А толкова лесно можеше да почне – просто като не оставя представителя на хунтата да лъже.

Но и външният министър Даниел Митов също е „голяма работа“. Българите в Украйна искат помощ, а той като киборг твърди: „Получих уверенията на Павло Климкин, че към нашите сънародници в Украйна няма да бъде прилаган стандарт, различен от критериите за добро третиране на малцинствата“. Абе, братче, това, да вярваш на бандеровец, е като да очакваш висша култура от Азис. Българите в Украйна се бунтуват, Митов получавал уверения.

Нас ни управляват карикатури. И щеше да е смешно, ако там далече не умираха хора.

И тези карикатури вече имат кръв по ръцете.

Автор: Александър Симов, журналист