Лукашевич: От складовете на ВС на Украйна за един месец са изчезнали 180 единици военна техника

От 25 декември 2015 година до 24 януари 2016 година от складовете за военна техника на украинската армия са изчезнали 180 единици военна техника, включително реактивни системи за залпов огън (РСЗО), предаде РИА Новости, позовавайки се на постоянния представител на Русия в ОССЕ Александър Лукашевич.

По-рано той съобщи, че през периода 25 декември – 15 януари от украинските складове са изчезнали 145 единици военна техника, в това число и РСЗО.

„Увеличи се броят на „изчезналата“ от складовете военна техника на ВСУ. В представения от украинците на 13 януари обновен списък на тежкото въоръжение са с 300 единици по-малко, отколкото те заявиха миналия път на 29 ноември 2015 г.“, каза Лукашевич на заседание на Постоянния съвет на ОССЕ.

По думите му, „увеличи се и интензивността на обстрелите в района на „горещите точки“ – Горловка, Донецкото летище и Коминтерново“.

Лукашевич призова за засилване на мониторинга върху складовете, полигоните и военните части, които са разположени в близките до Донбас територии.