Леонид Калашников: Германия ще позволи на нацистите да излязат на политическата арена

Представител на външното министерство на Германия Мартин Шефер се изказа по отношение на нотата, изпратена от руското министерство на външните работи във връзка с изказването на украинския премиер Арсений Яценюк за „нахлуването на СССР в Германия и Украйна“. Отговорът от германската страна бе такъв:

„Това е израз на свобода, която е много важна за нас. Затова въпросите относно интерпретацията на изказванията, е редно да бъдат насочени не към правителството на Германия, а към автора на тези заявления“, каза германският политик.

Първи зам.-председател на комитета на Държавната Дума по международни отношения Леонид Калашников се съгласи да коментира това заявление в интервю за Pravda.Ru.

„Аз смятам, че Яценюк подаде определен коз на всички нацисти в този свят, в това число и на немските, за да може те да изопачат следвоенната история по начина, по който я изопачиха в полза на бандеровците в Украйна“, отбеляза Леонид Калашников.

Експертът подчерта, че сега много политици в най-различни страни ще правят това в изгода на интересите си, а не само в Германия. Калашников зави, че именно в това се опасността, защото, в действителност, това означава абсолютен достъп до световната политическа арена на нацистите във всички страни по света, както направиха в Украйна.