Лавров ще обсъди с ръководството на Туркменистан търговско-икономическите връзки и ситуацията в света

Руският външен министър Сергей Лавров ще обсъди на среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов и външния министър Рашид Мередов ситуацията в света, както и актуални въпроси на двустранните отношения, включително търговско-икономическите и хуманитарните връзки, предаде ТАСС.

По-рано от руското външно министерство съобщиха, че „се предполага обстоен обмен на мнения по основните въпроси от международния дневен ред, сътрудничеството между двете държави в рамките на ООН, Каспийската „петорка“ и ОНД“.

„Внимание ще бъде отделено на ситуацията в Централноазиатския регион с отчет на обстановката в Афганистан. Ще бъде засегнат и проблемът с борбата с международния тероризъм в Близкия изток, както и кризисната ситуация в Украйна“, съобщиха от МВнР на РФ€

Външните министри на двете страни ще подпишат Програма за сътрудничество между външнополитическите ведомства за текущата година.

В Москва подчертаха, че високо оценяват „сътрудничеството с приятелски и неутрален Туркменистан в различните области“. „Изхождаме от това, че визитата ще послужи за бъдещото укрепване на стратегическото ни партньорство“, заявиха още от министерството.