Лавров: Трябва да се прекъсне контрабандният поток от оръжие и терористи в Сирия

Президентът на Алжир Абделазиз Бутефлика напълно подкрепи линията на Русия за създаване на широк фронт в борбата с тероризма. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след преговорите с алжирския президент, предаде РИА Новости.

„Ние обсъдихме подробно проблемите на региона на Близкия изток и Северна Африка. Президентът напълно подкрепи линията на Русия за създаване на широк фронт за борба с тероризма в съответствие с инициативата, която президентът Путин представи на Общото събрание на ООН през септември миналата година. Подкрепа получи също така и действието ни за развитието на разрешаването на сирийската криза в рамките на Международната група за подкрепа на Сирия, работеща под председателството на РФ и САЩ“, заяви Лавров.

По думите му, „нашата обща позиция се заключава в това, че решенията на групата за подкрепа на Сирия, които бяха одобрени от Съвета за сигурност на ООН трябва да се изпълняват в пълен обем без каквито и да било предварителни условия и при разбирането, че за ефективното пресичане на дейността на ИД и „Джебхат ан-Нусра“ и подобните на тях е необходимо да се пресече контрабандният поток от оръжие и терористи в Сирия и Ирак“, отбеляза той.