Лавров: Оставяме на Тръмп да реши как да развива отношенията с Русия Срещата Лавров-Тръмп

Москва оставя на президента Доналд Тръмп да реши как да се развиват отношенията с Русия, заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров ред журналисти, пише БГНЕС

Попитан дали в разговора му с Доналд Тръмп е бил обсъждат въпросът за възстановяване на президентската комисия, чиято работа бе замразена в началото на украинския конфликт, Лавров отвърна, че тази тема не е била засегната подробно.

„На всички е известно, че президентската комисия беше твърде удобен инструмент, но отчитайки че сега има нова администрация, ние оставяме на Доналд Тръмп и неговите сътрудници въпроса в какви форми е по-удобно да се развиват отношенията с Руската федерация“, поясни Сергей Лавров.

Той отбеляза още, че на срещата Тръмп е „потвърдил своето желание за нормализиране на отношенията (с Русия – ред.). Ние ще сме готови да действаме в така степен и толкова бързо, колкото това бъде удобно за администрацията, която все още формира своя екип, включително и външнополитическият“, изтъкна руският външен министър.

Той участва в заседание на Арктическия съвет в Аляска, където пристигна след посещение във Вашингтон, където бе приет от президента Доналд Тръмп.