Кървави сблъсъци в Донецк

Вчера митингът на тези, които са за и против Майдан, завърши с кръв . Десетки ранени и един човек убит. При сблъсъците на митинга в източния украински град Донецк има десетки ранени, предаде ТВ каналът «ОРТ».
Напомняме, че Донецк е един от градовете в източна Украйна, чието население в голямата си част е рускоезично и е против новите власти в Киев.
Малко по-рано, проруските демонстранти отказвали да се събират на едно място с привържениците на Майдан, като дали предложение, митингите да се проведат в различни части на Донецк, но никой не обърнал внимание, поради което, се наложило враждуващите демонстранти да се съберат на едно място – площад Ленин. В един момент обаче, словесните атаки преминали в юмручен бой, а малко по-късно майдановците приложили и оръжие – палки, арматурно желязо, димки, павета, бомбички и т. н.
Стана известно, че срещу невъоръжени проруски демонстранти се изправили, предварително подготвени, въоръжени демонстранти от Майдан, привърженици на новите власти в Киев и групировката «Десен сектор».
Натискът от страна на майдановците непрекъснато нараствал, първоначално те замервали с бомбички и павета проруската тълпа, а след това направо ги нападнали.
Както се изясни по-късно, всички привърженици на Майдан дошли на митинга въоръжени, те били около 2 хиляди души, сравнително толкова хора е имало и от проруската страна на митинга. Но, да се говори за равностойна сила и дума не може да става, по думите на участниците от проруската акция «всички участници в митинга, привърженици на новите власти в Киев, били въоръжени до зъби».