Към „корифея“ Иво Инджев

Да погледнем на нещата такива,  каквито са-не такива, каквито искаме да бъдат

Г-н Инджев, кой Ви дава право на вас, проваления журналист да определяте едностранно и еднолично какво е ръководството на Кремъл избрано от руската общност?

Кой Ви дава право да наричате едно управление, подкрепяно безусловно от 85% от руснаците за „шовинистичната шайка, превзела Кремъл преди 15 год“?

Не случайно Ви изхвърлиха от BTV преди около 10 год. За Вас, като яростен русофоб не е допустима и другата гледна точка. Вие сте закърмен да гледате нещата такива каквито бихте искали да бъдат-а не такива, каквито са.

Намеквате, че Борис Немцов е герой-мъченик. Нещо повече-подобно на Барак Обама, който директно обвини Москва за сваления малоазийски самолет над територията на Украйна/нещо, за което по очевидни причини в последно време въобще не се говори/, Вие имате наглостта да наричате руските власти „следобърсачи“.

Г-н Инджев, яростната Ви русофобия няма да Ви върне миналия ореол на безпристрастен журналист. Него Вие го загубихте от мига, в който започнахте да гледате на събитията само от едната страна-подобно на „кон с капаци“. Никой не може да Ви забрани да правите политически анализи. Но ги правете като безпристрастен журналист, такъв какъвто вероятно сте били в началото на кариерата си. Сега, Вие напомняте за жалко подобие на куче, ближещо си раните по отминала слава. Но да се върнем на фактите.

Днес в Москва е застрелян Борис Немцов-лицето на опозицията в РФ. Ако изобщо може да се говори за някаква опозиция. Тук е мястото да разгледаме този факт от съществената и несъществената страна. Този факт е „съществен“от гледна точка на претекст за нови санкции против РФ. И точно това очаквам да се появи в следващите няколко дни. Подобно на санкциите след свалянето на малоазийския самолет. Какво от това, че съвсем наскоро се доказа, че малоазийския самолет е свален от украински СУ-25.

Правомерни или не, санкциите изиграха своята роля. Нещо подобно се случи след погрома над процъфтяващ Ирак. Режимът на Саддам Хюсеин бе определен за „диктаторски“ и олицетворение на злото. Изфабрикуваха данни за наличие на оръжия за масово поразяване и в резултат световната общност скочи като един. Подобно на Катон стари всички запяха в един глас-Картаген трябва да бъде разрушен. Резултатът на всички ни е известен-беше разрушена една цветуща икономика, контролираща наченките на ислямски джихадизъм и бе превърната в руини и борещо се с мизерията население. Върви доказвай после, че нямаш сестра!

Нещо-повече-създадоха се исторически предпоставки за излизане на политическата сцена на ислямски джихад. Подобен сценарий се разигра и в Либия. Някой си реши, че Моамар Кадафи е диктатор и стовари цялата натовска мощ върху крехката република. Кой е Кадафи, че да се разплаща в „златни динари“ а не в петродолари? Кой му дава право да бърка в „светая светих“ на американската икономика? И какво значение, че 5.5 милиона либийци след края на войната ще търсят храна в кофите за смет? При положение, че са имали 360 милиарда долара инвестиции в чужди компании? Средства, които незнайно как след войната се изпариха. И тук без никакъв акцент на риротика искам да попитам.

Докога ние, слабите ще пляскаме с ръце на силните и ще перем кирливите им ризи?

Докога ще се свиваме в черупките си и ще приемаме волю или неволю доктрините на „сюзерените“ни?

Докога ще ни обсипват медиите с по сто лъжи само и само да ни убедят,че е едничката истина?Кога най-после ще се научим да четем между редовете,за да се докосваме поне частично до истината?

Нека разгледаме сега несъществената част на този акт. Ако пренебрегнем факта, че убийството е на битова основа и заложим на политическите причини, то първия въпрос, който трябва да си зададем е „Кой има изгода от това?“ Оставям на Вас да си изясните логически отговора на този въпрос. И се надявайте за в бъдеще фактите да го докажат.

Автор:Анатоли Коничев

гр Сливен

28.02.2015