Култов всъдеход Lada Niva

Превърналият се в култов всъдеход Lada Niva продължава да се радва на завидна популярност в Русия, но той има фенове и в Западна Европа. Именно поради тази причина заводът от Толиати подготви нова експортна версия на наричаната още Lada 4×4, която е предназначена за износ, публикува fakti.bg.
Експортната версия отговаря на строгите екологични стандарти Euro 6, които са задължителни за нови коли, продавани на територията на Европейския съюз. Информацията за новата Niva за износ беше официално изнесена от фирмената ВАЗ-ТВ, като се уточнява, че външно автомобила не се различава по нищо от варианта за руския пазар.
Към момента европейските дилъри на марката вече разполагат с 500 автомобила Lada 4×4, отговарящи на стандарта Euro 6, което според руснаците, говори за устойчиво, но неголямо търсене на модела на Стария континент. Малко по-късно на европейските клиенти ще бъде предложен и вариантът Urban.
Заводската телевизия казва още, че предприятието работи и над усъвършенстване на двигателите на Niva за вътрешния пазар. В близко бъдеще се очакват промени по интериора, както и включване в базовото оборудване на екстри като климатична инсталация.