Развитието на българо-руските отношения в областта на туризма

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие кръглата маса на тема: „Перспективи в развитието на българо-руските отношения в областта на туризма. Конкретни възможности за засилване на интереса на руските туристи към България“, съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Събитието ще се проведе на 20 ноември, от 14.00 часа, в зала „Сердика“, София Хотел Балкан (бившият Шератон), и е открито за медиите. За участие в събитието в България вече са повече от 20 представители на руския туристически сектор и журналисти, които посетиха някои от основните туристически обекти в страната ни. Сред тях са представители на водещи туроператорски компании на пазар Русия, представители на регионите, както и на Съюза на журналистите на Руската федерация.

Кръглата маса се организира по инициатива на Министерството на туризма и има за цел да набележи мерки за увеличаване на туристопотока между двете страни. Очаква се в дискусията да вземат участие представители на българския туристически бизнес, летища, общини и др. Ще присъстват и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук, представители на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на труда и социалната политика, Министерството на външните работи, Министерството на здравеопазването, Посолството на Руската федерация в Република България и други. Сред темите, които ще бъдат разисквани по време на кръглата маса са българо-руските отношения в сферата на туризма, възможностите за туризъм в България и набелязването на съвместни инициативи за насърчаване на туристопотока.

Източник: focus-news.bg.