Кристиан Костов с послание на английски, български и руски (видео)

Кристиан Костов излиза тази вечер на финала на песенния конкурс „Евровизия“ 2017 в Киев. Часове преди големия концерт българският участник разпространи във Фейсбук послание с благодарности към почитателите си – на английски, на български и на руски език.

„България, здравейте всички, много ви благодаря, особено на българите от чужбина, които гласуваха за нас. Нямам думи, просто не мога да повярвам, че сме на финал!“, каза Костов в частта на български.

Тази година Русия няма изпълнител на „Евровизия“ след скандала с Юлия Самойлова. Хората в страната обаче очевидно припознават Кристиан Костов, който е роден в Москва, като свой представител. Това личи от масовата подкрепа за него и песента му Beautiful Mess в социалните мрежи, а и в руската преса.

Самият Костов във видео, разпространено от сайта life.ru, заяви, че ако спечели конкурса, ще занесе наградата в Русия.

„Младият московчанин Кристиан Костов, когото наричат „Руският поздрав за украинската „Евровизия“, пристигна в Киев и даде първото си интервю, в което каза топли думи за страната, в която е започнал своята кариера в шоуто „Голос. Дети“, и съобщи, че след конкурса ще се върне в Москва“, се каза в репортажа на изданието.

Финалът на „Евровизия“ 2017 е от 22 часа българско време тази вечер. Шоуто ще бъде излъчвано по БНТ.

Източник: Гласувам за България