Крисия посреща Коледа с Путин

Мегаталантът на българската музика – 11-годишната Крисия Тодорова, ще посрещне Рождество в Русия. Това разкри само и единствено пред „България Днес“ нейният баща – уважаваният бизнесмен Марин Тодоров

По време на участието й в престижния музикален конкурс „Детска нова вълна“ Крисия и семейството й са били поканени да присъстват на тържествата в Москва по случай Коледа, която в Русия по традиция се отбелязва на 7 януари. В предложението е заложено малката изпълнителка да пее по време на празненствата. „Руската публика прие изключително добре дъщеря ми и веднага се появиха няколко предложения за нейни изяви. Най-сериозната покана, на която не можехме да откажем, дойде от правителството на Русия. Техни представители поканиха с официален документ Крисия да пее на тържеството за Коледа“, разясни Тодоров.

По негови думи тепърва предстои да бъде уточнено къде точно ще отседне малката певица със семейството си и колко точно ще продължи престоят й в Москва. Крисия покори руската публика през последната седмица по време на фестивала в Крим.

Първа в музикалното състезание се класира 12-годишната Гайя Каучи от Малта. Крисия си раздели второто място с руския дует „Дивите китари“. Трета остана 12-годишната Мария Кочарян от Армения. Всички те получават диплом от конкурса и статуетка „Кристална вълна“. В „Детска нова вълна 2015“ участваха 15 деца от 12 страни. Конкурсът се проведе в международния детски център „Артек“ в Ялта. В състава на журито бяха известни изпълнители като Филип Киркоров, Лев Лещенко, Александър Рибак и др. Председател на журито бе народният артист на Русия, продуцентът и композитор Игор Крутой.

Добрите новини за Крисия обаче не свършват дотук! Руски продуценти са изявили желание да запишат песен за Крисия, която да се върти по местните музикални телевизии. Идеята била проектът да бъде реализиран до една година, като от българска страна също трябвало да има одобрение.