Крисия може да пее пред Путин

Младата надежда на българската музика Крисия има голяма вероятност да пее пред руския президент Владимир Путин. Това може да се случи по време на закриването на престижния музикален конкурс „Детска нова вълна“, който ще се проведе през следващата седмица в град Ялта.

Новината съобщи пред „България Днес“ бащата на певицата Марин Тодоров. Той призна, че се информирал от руските медии, че руският президент най-вероятно ще уважи фестивала с присъствието си. Музикалната надпревара е една от най-престижните в света и често е гледана на живо от популярни лица. Председател на журито ще бъде голямата звезда на Русия Филип Киркоров. Организаторите научили за растящата популярност на Крисия и сами проявили интерес тя да се включи в конкурса, като на няколко пъти изпращали покани. След личното одобрение на Слави Трифонов и Евгени Димитров-Маестрото утре Крисия заедно с родителите си и двете си сестри летят за Русия.

„Ще хванем самолета от летището във Варна, защото е по-близо до Разград. След това ще кацнем в Москва и оттам ще се придвижим до Ялта. Заминаваме цялото семейство, за да окажем по-голяма подкрепа на Крисия. Много, много силно се надявам тя да успее да се пребори за някоя първа награда и за пореден път да прослави България“, заяви Тодоров.

Организацията на пътуването и изваждането на визи не минали без усложнения. „Три пъти пътувам до руското консулство в Русе, за да уреждам визите, и нещата се случваха много бавно. Бях шокиран, когато в един момент ми казаха, че трябва да платя сериозна сума за визите. Имаме покана от руското правителство за фестивала и там е обяснено, че не трябва да даваме пари. От консулството обаче ни обясниха, че това било само такса обслужване и затова трябвало да си платим. Малко съм разочарован, но платих, за да може да тръгнем навреме и да пътуваме спокойно“, разказа приключенията си бащата на младата изпълнителка. Тодоров се ядосва, че с дадените пари е можел да купи 2 сценични рокли на дъщеря си, а не да ги дава за чиновнически услуги.

Първата изява на Крисия ще бъде на 11 август, когато ще излезе на сцената, за да представи една песен. На следващата вечер отново ще се появи и ще изпее второ парче. Награждаването на победителите ще бъде на 13 август. Именно тогава се очаква президентът Владимир Путин да се появи в залата и лично да наблюдава заключителната част на музикалното състезание. Конкурсът „Детска нова вълна“ ще бъде предаван пряко по руската национална телевизия ОРТ, която може да се гледа и от България. Така всички почитатели на Крисия могат да гледат една от най-престижните й международни изяви.

Семейството на Крисия тръгва близо седмица по-рано към Ялта, защото преди концертите предстоят множество репетиции. Програмата на участниците във фестивала е изключително натоварена, защото се държи много високо и организаторите държат на отлично представяне. 11-годишната изпълнителка обаче вече е изграден боец с опит в оспорваните надпревари и ще излезе на сцената със самочувствие и в търсене единствено на победата. „Крисия е сериозен боец и вярвам, че ще се справи с подготовката. Също така вярвам, че ще се върне като победителка, макар конкуренцията в конкурса да е много голяма“, не спира да вярва в нея таткото.

Процесът на подготовка в България малко се забавил, тъй като учителката й се е разболяла и впоследствие трябвало да наваксват пропуснатото време. Допълнителни трудности настъпили и когато в последния момент организаторите сменили една от песните, които ще представя, но момиченцето се мобилизирало и успяло да се подготви.

Участието на малката певица в Русия в момента е приоритет за нея и затова всички други проекти временно са оставени на заден план. След 1 септември ще започне изясняването на всички детайли около записването на дуета й със Слави Трифонов, който се очаква с огромен интерес. Те ще представят парчето си на големия концерт на „Ку-ку бенд“, който ще се проведе на 25 септември на Националния стадион „Васил Левски“ в София. Тепърва ще се работи и по дуета й с рапъра Кристо, който пък трябва да види бял свят около първия учебен ден – 15 септември.