Крим припомни важен детайл: Украйна е станала член на ООН без него

Справедливостта възтържествува – Крим се завърна у дома. Още повече, че ООН през 1945 година прие в състава си Украйна, без Крим да е бил в състава на тази държава. Във връзка с това, да се оспорва статута на полуострова е абсолютно безсмислено. Това заяви в ефира на радиостанция «Россия сегодня» ръководителят на Държавния съвет на република Крим Владимир Константинов.

„След Втората световна (Великата Отечествена) война, Украйна, СССР и Беларус стават членове на ООН. Украйна става член на ООН с граници без Крим, тогава полуостровът все още е бил в състава на РСФСР. Това е една много важна подробност, която дори ние пропуснахме, а именно, че ООН признаха границите на Украйна без Крим да е в състава й”, отбеляза Константинов. Ето защо, подчерта той, днес „нито един разумен политик в света не повдига въпроса за Крим”.

„През последните месеци много подробно се обсъжда кризата в Украйна, включително проблемите в югоизточната част на страната, но както се вижда проблемът Крим вече не се обсъжда”, отбеляза Владимир Константинов.