Кремъл: Твърденията, че Русия увеличава групировката на Въоръжените си сили на границата с Беларус са абсурдни

В Кремъл определиха като абсурдна самата формулировка на твърдението, че Русия усилва въоръжената си групировка на границата с Беларус, предаде ТАСС.

„Да се говори за увеличаване на групировките на границата с Беларус е силно преувеличавана, а самото поставяне на въпроса „усилване на границата с Беларус“ ми се струва абсурдно“, заяви пред журналисти говорителят на руския президент Дмитрий Песков.

По думите му представителите на руското министерство на отбраната „могат да обяснят преместването на едно или друго подразделение“. В същото време Песков призна, че не разполага с информация за усилването на руските въоръжени сили на границата с Беларус.

В някои медии се появи информация, че от Екатеринбург на постоянна дислокация в Брянска област е прехвърлена 28-ма отделна мотострелкова бригада. Източник на информацията е група доброволци, занимаващи се с разследване на ситуацията в Крим, Донбас и Сирия и която прави изводи за прехвърляне на въоръжените сили въз основа на анализ на социалните мрежи, пише още ТАСС.