Кремъл съжалява, че „демонизирането на Русия“ е задължителен атрибут на американската предизборна кампания

В Кремъл съжаляват, че „демонизирането на Русия“ е задължителен атрибут на американската предизборна кампания. По този начин говорителят на руския президент Дмитрий Песков коментира предизборния клип на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия, милиардера Доналд Тръмп, предаде РИА Новости.

„Видях видеото. Все още не знам дали го е видял и Владимир Путин. Отнасяме се към това негативно. За никого не е тайна у нас, че „демонизирането на Русия“ и всичко, което е свързано с Русия, за съжаление, е задължителен атрибут на американската предизборна кампания. Винаги искрено сме съжалявали за това и бихме искали все пак електоралните процеси да преминават без подобни препратки към страната ни“, каза Песков.

По-рано Тръмп публикува предизборен клип, в който са използвани кадри с руския президент Владимир Путин.

https://www.instagram.com/p/BDBS8bYGhWr/

Видеото започва с фразата: „Когато се сблъскваме с най-жестоките съперници…“, следвана от кадър на тренировка на руския президент Владимир Путин, който поваля съперника си на тепиха. След това на екрана се появява терористи от „Ислямска държава“ и надпис: „… демократите имат отличен отговор“.

После на екрана се появява лаещата Хилари Клинтън, след което отново Путин, който сякаш се надсмива над лая на бившия държавен секретар на САЩ и настоящ кандидат за президент. Всичко завършва с надпис: „Не трябва да бъдем за посмешище. Доналд Тръмп. Отново ще направим Америка велика“.

По-рано Тръмп заяви готовност да подобри отношенията си с Русия, припомня РИА Новости. Тогава Владимир Путин приветства намерението му и го нарече „абсолютен лидер в президентската надпревара“. По-късно милиардерът заяви, че за него е голяма чест да чуе похвала от толкова уважаван човек като руския президент и повтори получилата от Путин положителна оценка теза.