Кремъл очаква разяснения от САЩ по повод изказванията на Белия дом

Москва се надява, че САЩ ще дадат необходимите разяснения по повод на изказванията си, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

По-рано представителят на министерството на финансите на САЩ Адам Шубин, занимаващ се с въпросите, свързани с американските санкции срещу Русия, в ефира на телевизия BBC нарече Путин „олицетворение на корупцията“. Представителят на Белия дом Джош Ърнест по-късно заяви, че позицията на финансовото министерство на САЩ отразява виждането на администрацията на американския президент.

„Надяваме се, че такава потребност да дадат, да представят някакви разяснения, ще възникне у американските ни колеги“, каза Песков.

„Подобни обиди по адрес на държавния глава са голословни – това е толкова очевидно, че честно казано, трудно се поддава на какъвто и да било анализ. За нас е абсолютно невъзможно дори да си представим, честно да ви кажа, ако аз например, допусна подобно оскърбление по адрес на американския президент, биха ме уволнили“, заяви пред журналисти прессекретарят на руския държавен глава.

Дмитрий Песков съобщи, че Владимир Путин е запознат с изказванията на представителя на Белия дом по негов адрес и ги счита за неподобаващи и неприемливи.