Кремъл: Липсата на доверие между Запада и Русия е катастрофална

На Запад и в Русия редовно звучат обвинения по адрес един на друг за намеса във вътрешнополитическите процеси. Това се случва поради катастрофалната липса на доверие и нежеланието да се води диалог, счита прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

„Това е абсолютно взаимен процес. В Русия също постоянно звучат обвинения на различни политолози и обществени дейци, обвинения към Запада, че той се намесва във вътрешните работи на Русия, опитва се да оказва влияние върху предизборните ни процеси и подлага на опасност националната ни сигурност. И Западът също не успява да ни убеди, че това не е така“, заяви Песков в отговор на въпрос на журналисти, защо Русия не успява да убеди западните политици, че не се намесва в политическите процеси на Запада (имат се предвид референдумите в Европа и президентските избори в САЩ).

„За съжаление, това е взаимно. Причината за това е катастрофалната липса на доверие и нежеланието, засега нежеланието, да се води конструктивен диалог. Ние разчитаме, че рано или късно все пак ще надделее политическата воля, за да се промени ситуация“, изрази надежда говорителят на руския президент.