„Коммерсант“ публикува списък с противниците на Асад

В притежание на „Коммерсант“ се оказа списък с представители на сирийската опозиция, които, по мнението на Москва, трябва да бъдат привлечени към урегулирането на конфликта, пише руският вестник.

В края на миналата седмица на преговорите във Виена министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров предаде този списък на своите колеги от САЩ, Саудитска Арабия и Турция. Следващата стъпка трябва да е съгласуването на кандидатурите на всички международни посредници, както и постигането на договорености за това, кои от участниците в сирийския конфликт да смята за терористи. Да се постигне това – както и съгласието на властите и въоръжената опозиция в Сирия да се проведат предсрочни избори под наблюдението на ООН – няма да е просто.

В списъка влизат 38 души. Преди всичко се срещат имена на бивши и действащи лидери на Националната коалиция на сирийските революционни и опозиционни сили (НКОРС).
Вниманието към НКОРС не е случайно. Именно това обединение още през ноември бе признато от 27 страни и държавите в персийския залив – Саудитска Арабия, Бахрейн, Оман, ОАЕ, Катар и Кувейт.

 

Превод: Александър Стефанов, focus-news.net.