Коломойски: Ще ги обесим направо на площада

Назначеният от Киев губернатор на Днепропетровска област, олигархът Игор Коломойски заяви в телефонен разговор с лидера на движение „Югоизток” Олег Царьов, че за главата му е обещана награда от 1 млн. долара. Той „посъветва” Царьов да напусне Украйна заедно с роднините си, „защото ще ги обесим направо на площада”, заплашва Коломойски. заплахите към Царьов са от името на днепропетровската еврейска общност. Телефонният разговор се състоя късно вечерта на 9 май и бе записан от бивши сътрудници на украинската Служба за сигурност, известни днес с името Обединено КиберОпълчение на Донецка, Луганска и Харковска области. Олег Царьов потвърди, че телефонният разговор наистина се е състоял и аудиозаписът е истински.

Същият източник даде гласност и на друг телефонен разговор, проведен на 10 май, от който става ясно, че зад кървавите събития в Одеса от 2 май стои Коломойски. Президентът на асоциацията „Доставчици на митническия съюз” Олег Ногински разказва за заплахите на Коломойски към Царьов и говори за необходимостта от това всички евреи да се дистанцират от Коломойски. В разговора изплува и темата за събитията в Одеса. Ногински утвърждава, че бандитите, виновни за кървавите безчинства в Одеса на 2 май, са наети от Коломойски. Ето част от проведената беседа:

„Не знам, имам такова усещане, че той (Коломойски) е побъркан, честно ви казвам. При това е напълно потвърден фактът, че хората в Одеса са наети от него. Напълно. И то заради това, за да бъде установен Палица (днес губернатор на Одеска област) като губернатор. Това потвърдиха дори от БЮТовската партия (партията на Тимошенко)… „.

Припомняме, че по официални данни, в резултат на кръвопролитието в Одеса на 2 май, устроено от националисти и наемници от батальона „Днепър”, загинаха 48 души и над 200 човека бяха ранени. Според очевидци, загиналите са повече от сто души.

Запис на телефонния разговор между Коломойски и Царьов от 9 май 2014 г.

http://www.youtube.com/watch?v=vnThiXcHE6A

Разговорът на Ногински с Ян Борисович за Коломойски