Коломойски предложи на Порошенко да вдигне стена на границата с Русия

Главата на Днепропетровска област олигархът Игор Коломойски, назначен от бившия и. д. президент на Украйна Александър Турчинов, предложи на новоизбрания президент Петро Порошенко да вдигне стена на границата с Русия, която да бъде оградена с бодлива тел с преминаващо високо напрежение, а също да минира граничната линия, съобщи RT.

Предварителната стойност на този проект е в размер на 80€ млн.

Към това се предлага, стената да бъде заградено от дълбоки ровове, с цел да бъде ограничен достъпът на мирни граждани и военна техника. Предполага се, че въпросните гранични постове ще се охраняват от група на украински военни, граничари и Националната гвардия. Проект може да се реализира за няколко месеца.

В администрацията на региона оцениха проекта на 80€ млн., като смятат, че тази сума не е много голяма за страната, която отдавна получава финансова помощ от чуждестранни меценати.

По-рано излезе информация, че на границата с Русия е усвоен специален ров, който при необходимост ще препятства на незаконно предвижване на транспорт и специална техника. Ровът е направен с помощта на лични средства на друг украински олигарх Сергей Тарута, който бе назначен от киевските власти за губернатор на Донецка област.