Кои са приятелите и враговете на Русия?

Кого ценят руснаците и с кого не са в приятелски отношения? Кои държави и защо, руснаците ги смятат за врагове? Кои държави са на страната на Русия?

Въпросът за това, кой от обкръжението към теб е настроен приятелски, а кой враждебно, е важен не само за всеки по отделно, но и за една държава. На този въпрос може да отговори цял народ.

Наскоро руският «Левада център» отправи въпрос към руско население: Кои държави се отнасят враждебно към Русия, а кои може да се нарекат нейни приятели?

Ето как отговори по-голямата част от анкетираните:

ПРИЯТЕЛИ

Беларус
Те са почти същите като нас. И те имат президент (Лукашенко), който също мисли за народа и не раздава предприятия на олигарси. Едва ли не, Беларус е единствения съюзник на Русия на запад.

Китай
Руснаци с китайци са «братя навеки»: ние им продаваме газ и оръжие, а те на нас всичко останало.

Казахстан
Там е световноизвестната ледена пързалка «Медео», приятелски настроен президент Назарбаев и много рускоезично население. Съюзник в ОНД, Организация на Договора за колективна сигурност и Митническия съюз.

Армения
Много древна християнска държава Разчита на помощта на Русия заради разрешаването на конфликта с Айзербайджан. Произвежда добър коняк…

Индия
«Хинди руси бхай бхай!» Освен това там снимат филми с музика и танци, а също произвеждат евтини лекарства.

Куба
Островът на свободата, който сложи фитил на САЩ. Слави се с най-добрата безплатна медицина в света, пурите и рома «Хавана клуб».

Азербайджан
Един от най-големите купувачи на руско оръжие. Имат много вкусни домати!

България
Българите – нашите «братушки». България е бившата почти 16-та република на СССР. Жалко, че после влезе в НАТО.

ВРАГОВЕ

САЩ
Обкръжават Русия с бази на НАТО и системи ПРО. Опитват се да изтръгнат изпод крилото ни бившите съветски републики. И най-вече – единствената държава в света, която може да унищожи Русия с ядрения си арсенал

Украйна
Властта в страната е превзета от русофоби и бандеровци, които воюват със собствения си народ.

Литва, Латвия, Естония
В тези страни угнетяват рускоезично население. Изобщо те избягаха в НАТО от СССР

Грузия
Наследници на Сакашвили, разпалил през 2008 г. война срещу Южна Осетия.

Великобритания
Не предадоха на Русия Березовски, взеха под крилото си други руски олигарси. Превзети и надменни. А и Чърчил дълго време проточи откриването на втория фронт!

Германия
Немците имат всичко, каквото нямаме ние. Например: ред, хубави пътища и коли. А и имахме с тях сериозни проблеми от 1941 до 1945 г.

aif.ru