Когато най-малко очакваш, ти се случват най-хубавите неща – Тереза Тошкова, победител в конкурса „Не се гаси туй, що не гасне“

Правилно е казал Маркес: ,,Когато най-малко очакваш, ти се случват най-хубавите неща‘‘ , защото така се случи и с мен. Спечелих първо място в конкурса ,,Не се гаси туй, що не гасне‘‘ в категория ,,Журналистически материали‘‘. Работих по темата ,, Обичта на българския народ към Русия в поезията на П.Р.Славейков и Иван Вазов‘‘. Наградата ми беше екскурзия до Москва. Пътувахме аз и още трима тинейджъри, които бяха спечелили същата награда, обаче в други категории, заедно с ръководителката ни Росица Младенова от Национално движение ,,Русофили‘‘. Прекарахме пет невероятни дни задно.
Никога не съм очаквала, че ще ми се случи нещо подобно . Честно да си призная, когато реших да участвам в конкурса, не знаех какви са наградите. Учителката ми по български език и литература Петя Братанова, на която съм много благодарна за оказаната помощ, ни каза за конкурса и аз си избрах темата. Тя ми даде нужните насоки и критическа литература, от която да черпя информация. Тук е мястото да благодаря на баба ми Благородка Костова за нейната помощ – всичко, което не ми беше ясно, тя ми го обясни.
Но да се върна на наградата, която сбъдна мечтата ми да пътувам със самолет, за което най-много се радвам. Колкото се отнася за Москва , изключително съм впечатлена от архитектурата и цветността на града. От всички забележителности, които посетихме най-много ми хареса храм паметника ,,Св. Василий Блажени‘‘. Возихме се с московското метро и с корабче по река Москва. Опитахме традиционните руски ястия, които бяха много вкусни. Ходихме в зоологическата градина и Третяковската галерия.
Сприятелих се с другите победители и много се радвам, че ги познавам. Пожелавам на всички подобни постижения.

DSCN0620DSCN0471DSCN0363