Кобзон: Русофобите да не напускат страната, пият и клеветят родината

Трябва да се ограничи излизането в чужбина на клеветящите родината. Това са русофоби, плюещи Русия и оскърбяващи живота ни. В Америка ги приемат, както и в Европа. Лично аз бих ограничил излизането им в чужбина, заяви естрадната звезда и депутат от руската Дума Йосиф Кобзон, съобщи РИА Новости.

Повод за коментара е, че Европейският съюз включи Йосиф Кобзон в най-актуалния списък със санкции. Наложена му е забрана за пътуване и авоарите му бяха замразени заради конфликта в Източна Украйна.

„Не казвам забранил, а ограничил. Тези хора отиват в чужбина, където пият уиски и плюят Русия за пари. Борете се с трудностите тук и сега! Трудностите за вас, трудностите за родината. Имате възможност – за вас са отворени и радиостанции, и телевизии, и медии“, категоричен бе Кобзон.

С най-новите попълнения общият брой на санкционираните лица нарасна до 151 души и 37 фирми. Първите санкции бяха наложени от ЕС срещу физически лица след присъединяването на Крим от Русия през март 2014 г.

В същото време Русия обяви, че няма да преговаря за отмяна на санкциите. Това заяви в понеделник постоянният представител на Русия при Европейския съюз Владимир Чижов.

„Русия не е водила и няма намерение да води преговори с ЕС за отмяна на санкциите – този проблем е създаден от Съюза и затова трябва сам да го реши“, коментира Чижов.