Книга за Бисер Киров представиха в РКИЦ

На 4 септември се навършиха 75 години от рождението на Бисер Киров. По този повод Фондация „Устойчиво развитие за България“ издаде автобиографичната книга на Бисер Киров „Благодарствена песен“.

Презентацията на книгата бе на 4 септември в Мраморната зала на Руския културно-информационен център.
Книгата изповед на автора представиха Тодор Коруев – редактор на книгата, Боян Ангелов – председател на СБП, Лъчезар Еленков, Олег Опрев. Актьорът Иван Налбантов прочете откъси от книгата. На своя колега и приятел песен посветиха Михаил Белчев, Веселин Маринов, Светлана Савицкая и други творци.
От родния край на Бисер Киров Детско-юношеският гайдарски състав „Апостол Кисьов“ от Смолян изпълни „Да не бе Пано ходила на Чокманово на хоро“. За посланика на добра воля и единствения чужденец заслужил артист на Русия споделиха мисли представители на Посолството на Руската федерация, на представителството на Росострудничество в България.
Издател на книгата е г-жа Станка Шопова – председател на Фондация „Устойчиво развитие за България“. Големия приятел на Куба уважиха Н. Пр. Педро Пабло Сан Хорхе – извънреден и пълномощен посланик на Република Куба, и певицата Йорданка Христова.
Бисер Киров и днес ни вдъхновява да продължим делото му за развитие на дружбата и сътрудничеството между народите, за поддържане на мира