Кметът на Несебър влезе в руския парламент

Кметът на Несебър Николай Димитров направи няколкодневна визита в Руската федерация, където проведе редица ползотворни срещи. Една от тях бе по покана на Валентина Кабанова, народен представител и заместник-председател на парламентарния комитет по труд, социална политика и делата на ветераните. С високопоставената дама градоначалникът се срещна в парламента в Москва и обмени идеи именно в ресора, за който тя отговаря. По време на срещата той не пропусна да информира Валентина Кабанова относно новостите, направени в туристическата ни община в различни направление на обществения живот.

 В руската столица Николай Димитров  проведе срещи и с местни представители на бизнеса, чиито интереси са най-вече в областта на винената индустрия и точно в тази връзка са били в страната ни преди около месец по време на 40-ия Световния конгрес по лозарство и винарство в София. Те са уверили Николай Димитров, че имат желание да посетят България отново и по-конкретно Несебър, който е добре позната дестинация, за да се запознаят с възможностите за инвестиции в региона и за да създадат свои бизнес контакти и в други сфери.

По лична покана на Евгений Гаврилов, кмет на Волоколамск – град с който Несебър е побратимен от 2014 г., Николай Димитров бе сред почетните гости на един респектиращ по мащаб, организация, участници, декор, техника и гости  фестивал. Форумът, известен под името „На бойното поле“, представлява историческа възстановка на Великата отечествена война, като в тазгодишното издание са взели участие военно-исторически клубове от цяла Русия, както и доброволци от Полша. Сред гостите на фестивала прави впечатление присъствието на представители на правителството, депутати, видни личности от цялата страна.

По време на възстановката кметът на Волоколамск е споделил на своя колега Николай Димитров, че такива фестивали  не само помагат  на децата да учат за историята си и  да почитат героите, дали живота си за защита на отечеството, но и са предпоставка за развитие на района като туристическа дестинация.

Присъствайки на събитието и наблюдавайки ентусиазма на участниците, вниманието и уважението към миналото, кметът на Несебър е категоричен, че това е една добра инициатива за представяне  по интересен начин на историята пред съвременните поколения, а ангажирането им в пресъздаването й, поддържа жив интереса към нея. Всъщност Николай Димитров винаги е поддържал мнението, че един народ не може да се съхрани и да върви напред ако не си знае историята, ако не  тачи традициите и не се грижи  за предаването им на наследниците си.

Източник: faragency.bg