Клинцевич за терористичния акт в Пакистан: Ислямистите обявиха война на цялата християнска цивилизация

Терористичният акт, извършен в пакистанския град Лахор по време на Великденските празници, говори за това, че ислямистите са обявили война на християнската цивилизация като такава, счита първият зам.-председател на комитета на Съвета на федерацията по отбрана и сигурност Франц Клинцевич, цитиран от ТАСС.

Според него атентатът „в разгара на празнуването на католическия Великден е продължение на поредицата трагедии, разтърсили Европа – катастрофата на руския самолет, терористичните актове в Париж и взривовете в Брюксел“. „Не може да не виждаме, че всъщност е обявена война на християнската цивилизация като такава. Война не на живот, а на смърт“, счита депутатът.

Той отбеляза, че „радикалните ислямисти водят тази война срещу всички християни – католици, протестанти и православни, независимо от това къде живеят – дали в центъра на Европа, в Близкия изток или другаде“.

„Това е нова реалност, без осъзнаването на която ефективната борба с международния тероризъм днес е просто невъзможна“, убеден е Клинцевич.