Клинтън не смята да прави опит за „презареждане“ на отношенията с Русия

Хилари Клинтън не се готви да предприеме нов опит за „презареждане“ на руско-американските отношения, ако бъде избрана за президент на САЩ от Демократическата партия. Това каза на брифинг за чуждестранни журналисти във Филаделфия говорителят на предизборния й щаб Браян Фелън, предаде ТАСС.

Той подчерта, че в качеството си на държавен секретар на САЩ в периода 2009-13г. Хилари Клинтън е доказала, че може да работи ефективно с чуждестранни лидери, дори и на страни, с които САЩ не са в най-добри отношения.

„Все пак на мен ми се струва, че тя има извънредно фундаментално противоречие с президента Путин относно това, как Русия действа на много фронтове“, каза Фелън.

Той подложи на критика кандидата за президент на републиканците Доналд Тръмп за неговата нееднократно изразена готовност да нормализира и подобри отношенията с Русия. „Той, най-малкото, говори за отношенията с Русия „странни неща“, каза говорителят.

По думите му Клинтън подхожда по-скептично за евентуално подобряване на отношенията с Русия, отколкото Тръмп. Така че, ако бъде избрана за президент, тя планира да разглежда отношенията с Русия от „фундаментално различна гледна точка“ от тази на Тръмп.